Πέντε συστατικά, μεταξύ των οποίων και ο καφές, φέρεται να είναι ικανά να ανεβάσουν την λίμπιντο.
Άλλωστε είναι γνωστό πως η καφεΐνη έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα επίπεδα διέγερσης καθώς, όπως αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας το 2010, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τους παλμούς σε όλο το σώμα, άρα και την περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Έτσι, με την προσθήκη άλλων τεσσάρων ωμών τροφών, που φέρονται να χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, αυξάνεται ακόμα περισσότερο η λίμπιντο (να σημειώσουμε εδώ πως καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε οποιαδήποτε νέα ή άγνωστα συστατικά στη διατροφή σας, ειδικά εάν παίρνετε φάρμακα).
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα συστατικά που δημιουργούν τον «καφέ του σεξ»:
- Maca. Πρόκειται για μία ρίζα των Αζτέκων, που συνήθως τη βρίσκουμε αλεσμένη σε σκόνη. Σύμφωνα με μελέτες υποστηρίζει το σώμα στη δημιουργία των ενζύμων που χρειάζεται για την εξισορρόπηση των ορμονών και την ενίσχυση της γονιμότητας ενώ συχνά διαφημίζεται και ως αφροδισιακό.
- Κακάο: Το ωμό κακάο είναι διεγερτικό αφού ενεργοποιεί το σώμα να απελευθερώσει σεροτονίνη, που ενισχύει τη διάθεση.
- Κανέλα: Μελέτες έδειξαν πως η κανέλα προάγει τη ζωτική ενέργεια ενώ παράλληλα προστατεύει το σώμα μετά από μια κουραστική μέρα.
- Μέλι: Για το μέλι δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι γνωστό πως αυξάνει την αντοχή, την αρρενωπότητα και αρκετοί (ειδικά παλιοί) αναφέρουν και τη γονιμότητα.
- Γάλα καρύδας: Ειδικό για την ενέργεια καθώς πρόκειται για γεμάτο με υγιή λίπη.
Πώς θα ετοιμάσουμε τον καφέ που ανεβάζει τη λίμπιντο
Και τώρα;
Όχι, δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί στο φλιτζάνι αλλά υπάρχει (κι εδώ) ειδικός τρόπος.
Ειδικότερα, οι «μυημένοι» λένε πως τα αναμειγνύουμε σε ένα μπλέντερ (ή ένα μπλέντερ χειρός) για περίπου πέντε λεπτά, ώστε να απολαύσουμε έναν καφέ που παρομοιάζεται με μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα ή έναν καφέ με πλούσια μπαχαρικά και γλυκιά γεύση.
Και προσοχή! Καλό θα ήταν να δοκιμάζεται μία φορά την εβδομάδα ειδικά όταν είστε σε ρεπό ή έχετε χρόνο να το απολαύσετε αργά χωρίς άγχος.
Ας πάμε στη συνταγή λοιπόν (μία μερίδα):
- 2/3 φλιτζάνι ζεστό καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας ωμό κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού maca
Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα μεσαίο μπολ (αν θα χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ χειρός) ή στο δοχείο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα καρύδας,το μέλι και την κανέλα.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη μάκα, χτυπάμε άλλη μια φορά και σερβίρουμε αμέσως.